петък, 23 януари 2009 г.

Зимата на Нашето недоволство !

Днес ще се протестира ! Ура ! Ура ! Ура !
За какво точно, е донякъде ясно - против правителството ,
Какво се цели с протеста е хипотетично определено - правителството да се засрами от действията си през последните години, срамно да подвие опашка и да се оттегли в изгнание, където със скимтене да си ближе раните нанесени му от "всенародният" протест.
Всенароден в кавички, защото човек ако прочете списъкът на формациите , които ще вземат участие в протеста и започва да се смее.
"На площада се очаква да се съберат протестиращи от Сдружението на настоящите и бъдещите майки, студенти, земеделски производители и еколози"
"Припомняме, преди два дни на пресконференция организатори на днешния протест потвърдиха, че са провели разговори с пенсионерски организации, които са били поканени.
Организаторите отрекоха слуховете, че на протеста ще присъстват и футболни фенове и агитки, които да увеличат напрежението и да провокират развитието на т.нар. „кървав сценарий".

Смях, смях и Позор за родната ни опозиция !
Толкоз време на недоволство, а такова хилаво отроче да се пръкне !
Някаква мутирала демо-версия на всенародно недоволство, днес ще цели да покаже, че на народа вече му е прекипяло и Повече Така Не Може !
Да наистина, повече така не може защото за пореден път , поредният протест, ще е не форма за израз на недоволство, а оттам и на ясен знак към управляващите, че трябва да сменят подхода си на управление, а акт на пълно орезиляване на всяка една форма на опозиция срещу властта.

Кои ще ми протестират в един работен за държавата ден ?!
И кой идиот определи днешната дата за протеста, без да си дава сметка, че не може да изкараш на улицата тези, които с цената на всичко са готови да запазят работните си места, във времена на всеобща икономическа криза и грозяща ги безработица ?

Както и да е, то явно в нашата държава за да си опозиционен лидер, трябва първо да си доказан олигофрен, но пак не мога да се сдържа и да не изкоментирам тези, които ще протестират.

Студентите - удобната подлога на всяка една опозиция, които винаги са готови да протестират, ей така - заради чувството, че от тях нещо зависи и за единия сеир само, след който пак да са говори, че студентската младеж е будната съвест на нацията ни.
Будна, ако предната вечер не е препила, не се е сбила в някоя дискотека или не се е дрогирала с меки или твърди наркотици.

Сдружението на настоящите и бъдещите майки.
Майка е свята дума, но как можем да познаем кои са бъдещите майки сред нас и по какво ще ги разпознаем. Не ми се вижда удачна идеята, бременни жени да присъстват на подобни сборища, което би им се отразило крайно зле на състоянието , отчитайки как обикновенно се развиват протестите у нас, когато в челната линия на протеста излязат хулиганите, анархистите и психопатите, чиято основна цел е да предизвикат сбиване с полицията.
Или може би, бъдещите майки ще играят ролята на жив щит за тези хора ?!
Що за кретен би ги вкарал в подобно непредвидимо като развитие събитие.

Пенсионерите - любимата ми таргет група !
То наистина не може да има протест, без няколко разчорлени бабички реститутки подрънкващи с тенджери и тигани, забърсани пътьом клошари с обещанието за по някой лев и дядковци отдавна в плен на Алцхаймер, забравили собственото си име, какво пък да говорим за целите на протеста ?!
Добре е , че на такива събития са платените викачи с мегафоните, та да им напомнят какви глупости да скандират масово.
Тоя път ще е малко трудно с апела "Кой не скача е червен ! " , отчитайки възрастта им и днешната поледица в града.

Кои останаха ?
Еколозите ? Те пък за какво ще протестират ? Не видях никъде точно те какво искат да постигнат, ама нали протеста си е тюрлю-гювеч, закъде ли сме без тях ?!

Футболните агитки ?!
Да , с тях протеста ще придобие един наистина демократичен и мирен вид - да му мислят бъдещите майки и пенсионерите, като най-беззащитни жертви на протеста !
А ако вземат и фермерите да се включат в протеста както обещават, цирка ще е съвсем пък шарен - до двукраките телета, ще закрачат и тези изкарани от фермите, със звучни имена на президенти, премиери и депутати, които ще бъдат публично заклани за радост на озверелите от глад и немотия пенсионери.

Да, цирка ще е пълен, но ще си е цирк.
За пореден път доказващ една тъжна истина.
Ние не сменихме власта на 10-ти Ноември !
Ние нямахме своята нежна революция !
Ние никога не сме излизали от червената зона на здрача, просто днес едните лумпени ще искат от другите да им се предаде властта.

А утре пред урните, всички които днес си играят на демократи и се самозалъгват с будната си гражданска съвест, ще отидат отново пред урните, и ще изберат същите кретени срещу които днес протестират. ( За да се добави още една позорна страница в Овчите хроники )
Ако не тях, то ще са техните пребоядисани клонинги, родили се от същата тази партия, чието управление е синоним на зима.

Лукановата зима, Виденовата зима, Станишевата зима - Зимата на Нашето недоволство !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар