понеделник, 11 юни 2012 г.

Преследвач на разпродажби

 Най-добре заплатените ми два работни часа бяха днес, средно около 220лв. на час.
Толкова ми излиза печалбата от разликата в цените на това което си взех от Икеа.

В какво се състои целият номер?

Една част от мострите подредени в отделните шоурум зали на Икеа се продават след време с около 35% намаление. Единственият им проблем е, че вече веднъж са сглобявани, което в един момент се превръща в плюс, ако си ги пренесеш сглобени - така няма да губиш време и нерви да си сглобяваш нещо по инструкции.
 Тези мостри, от днес ги пускат с 50% намаление, т.е. отстъпката в цената вече започва да варира в порядъка на 65-82%, че и нагоре в по-редки случаи

 От доста време умувах над въпроса, какви шкафове да си вкарам в дрешника и на каква цена ще ми седнат те в различните варианти - готови, по поръчка, от Икеа и т.н. в тоя ред на мисли. Реално погледнато, цената на която днес си ги взех е по-ниска от тази на материала вложен в тях, което прави сделката изключително печеливша. От близо 500лв ( за шкаф гардероб с чекмеджета 192/120/40 см)  да преминеш на цена от 170лв  -това вече е сделка, нали?

 Да, вярно - адреналинът е висок, по простата причина, че в Икеа по един много глупав начин са си решили обслужването в денят на разпродажбите, но ако човек е малко по-интелигентен от средното, дори и този проблем е лесно разрешим.

 В крайна сметка, отделеното време и енергия от моя  страна бяха възнаградени повече от подобаващо, което ме кара да се чувствам най-малкото удовлетворен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар