сряда, 25 септември 2013 г.

Типи Дегре - малката Маугли на Африка


  Типи Дегре (Tippi Degré) се ражда в Африка в семейството на френски фотографи снимащи дивата природа и е прекарала детството си изключително необичайно. 


 
  
  Момичето израснало в африканската пустиня е установило необичайно близки отношения с много диви животни в т.ч. с 28 годишния африкански слон на име Абу, с леопарда Джим Бим, с малките на лъва, с жирафа, с щрауса,с мангустата, с гепарда,с жребчето на зебрата, с крокодили и даже със змии.




  Африка която бе нейн дом в продължение на много години, направи така, че Типи да се сдружи с хищните животни, а също така и с аборигените от племената на Намибия.  



 

                
 Още докато е била съвсем малка, младата французойка е казвала "Аз нямам   приятели тук. Защото аз никога не виждам други деца около мен. Моите приятели са животните."



 Родителите Ален Дегре и Силвия Робърт са описали живота на Типи и общуването й с дивата природа в увлекателни книги и филми. Книгата "Типи в Африка" разказваща за живота на Типи и нейните приятели я прави много известна след издаването си през 1998 г. 


  Поглеждайки назад може да се каже, че въпреки очевидните и напълно оправдани опасения на родителите й, Типи е имала едно изключително вълнуващо детство.

Малцина сред нас биха могли да да се похвалят с това, че са преживели едно истинско приключение яздейки на гърба на щрауса, или че най-добрият им приятел от детството е бил африкански слон - едно от най-големите животни на планетата.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар