вторник, 31 януари 2012 г.

Влизаме във времето на информационното разделение между хората, което ще гарантира класовото статукво

 Една от черните ми прогнози за развитието на Света, започна да се сбъдва тези дни.

 С подписването на Търговското споразумение за борба с фалшифицирането - Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), дефакто се установи една ясно определена граница между тези които ще имат достъп до ресурсите на Интернет и тези, които ще нямат.

 Вървим към епохата на идиокрацията, в която една много малка част от хората ще има статут на богове, а по-голямата част от човечеството на роби. При това роби, които ще са напълно доволни от робският си живот, защото няма да знаят какво са изгубили, докато предците им са си чешели езиците пред монитора, безпристрастно наблюдавали, как ги лишават и от последните им права.

 Защото постави ли се ценностна ни система в услуга на корпоративните печалби наместо в полза на световният обмен на знания и идеи, то ни чака да изживеем отново тъмната епоха на войнстващото невежество, упадък в културата, войни и пълна социална деградация. 

 Деградация, позволяваща да се гледа на едно убийство далеч по-благосклонно отколкото на споделяне на книга с приятел, на песен станала ни любима или на филм, променил живота ни с посланието носещ в себе си.

 Времето пред нас изтича.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар