четвъртък, 16 декември 2010 г.

Защо си тъжен Българино?

 България е най-тъжното място на света, ако вземем предвид връзката между доходите на глава от населението и задоволството от живота.
 Този извод прави сп. "Икономист" в статия, озаглавена "Богатите, бедните и България".


 Защо си тъжен Българино?
Та ти живееш в държавата, която я оправиха за 800 дни. Бог е българин и времето е наше!
Криза тук никога не е имало, а ако се е появявала някога, то тя си е заминавала обратно на всяко тримесичие, уплашена от данните на НСИ и прогнозите за ръст в икономиката ни от финансовият ни министър. 
 Тук бандитите ги ловят на килограм, всеки ден има поне по една полицейска акция , сравнима по мащаб единствено с залавянето на Ал Капоне и инфлацията е най-ниската в Европа.
 Цените са най-ниските, имотите най-евтини, стандарта на живот е най-добър, та нали именно страната ни бе сочена за икономическият тигър на Балканите!

 Защо тогава си толкова тъжен Българино?
Може би, защото най-сетне си разбрал, че Месиите които си избрал да те водят, винаги ще те лъжат? Че се отнасят с теб като с роб, като с боклук? Като с говедо, добитък безмозъчен и безволев, който става само да стрижат по девет кожи от него, защото със сигурност той ще изтърпи и ще мълчи.
 И нямаш вяра вече в бъдещето. Нито в твоето, нито в това на децата си.
Като тайно се надяваш, един ден те поне да имат късмета да се махнат от тази държава, в която всички са тъжни от рождение до гроба. Водещи тъжният живот, на обречените да се родят в България.
 

3 коментара:

  1. Какво? Тези пък сега и богати ли ни изкараха?! О-у-у-у! Вярно, бе! Че нали в днешния "демократичен" свят все още има гладуващи африкански държави, земеразтърсени хаитита, воювали (при това - неуспешно) ираци... Има още много "светли примери", които трябва да догонваме (надолу) по доходи! Пък и ние си имаме и Дянков, и Борисов... Със сигурност ще се справиме!

    ОтговорИзтриване
  2. Вече сме цъфнали, остава и да вържем.
    Само дето... цвета е цвят от надгробни венци.

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления,
    И аз така разсъждавам, има и много други като мен, но ти си го направил идеално.

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар