понеделник, 21 март 2011 г.

Иди ми - дойди ми!

Каква е приликата между Кадафи и Бойко Борисов ?
Отговорът е очеваден и на двамата не може да им се вярва, и двамата са абсолютни фурнаджийски лопати преследващи користно единствено собственият си интерес.
Приликите не вършват единствено до тук.
И за двамата собственият им народ е просто един негоден материял, който освен да бъде мачкан не става за нищо друго.
И двамата по своему са прави, поради липсваща съпротива срещу тях.
До тук с приликите.
И макар, че за Кадафи може да се говори още много, мен лично ме учудва късопаметноста на сънародниците ни изпаднали в недоумение, как така изведнъж лично министър председателята ни, започна да защитава открито един отявлен монополист - Лукойл!
Кога забравиха тези хора, че той бе издигнат на власт именно с парите и с подкрепата на Лукойл, чийто интереси така открито защитава сега, когато ясно бе изразено масовото обществено недоволство срещу спекулативното покачване на цените на горивата.
Ами, нека си спомним тогава чия  ръка целуна първо Бойко след като спечели изборите и къде протегна морна снага на плажа. В чия база? В тази на министерският съвет или на Лукойл?
 Ей, много е къса паметта на българина - много.
 Не иска да си спомня и това е.

2 коментара:

  1. Прав си. На българина.
    Виж жената е нещо друго. Тя помни кой какво е подарил на свадбата преди 30 години, какво е казал и как е била облечена жена му. Помни какво си казал през последните n-години съвместен живот, каква физиономия си направил, за прегрешенията да не говорим...
    Извода се натрапва. Трябва да ни управляват жени.
    -------
    Майтап, майтап ама не съвсем :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тя тая късопаметност не е от вчера. В интерес на истината, родните политици винаги открито са си заявявали намеренията - Времето е наше! Да, бе тяхно и те крадоха, ядоха и пак крадоха по него време.
    Ще се оправим за 800 дни - да за 800 дни се оправи и той и родата му с реституцията на имотите си.
    И така нататъка - никой не е лъгал за намеренията си, просто бъркат в кое лице и число да отправят посланията си, та електората им остава с погрешното впечатление, че се отнася за него, та си гласува послушно по овчи.
    Така и сега с тоя селски тарикат с биография на Мутра - каквото е казал го е направил, но изцяло в интерес на тия докарали го до хранилката на власта. :)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар