понеделник, 12 ноември 2012 г.

Изкуството да мечтаеш

Не е грешно да мечтаеш, грях е да не следваш мечтите си.
Да ги изоставиш зад гърба си, като безцелни и недостижими.
А, за да не се случва това, едно от важните неща, които човек трябва да научи през живота си е, как да мечтае правилно.

 Едно от трудните неща е да разделим мечите си на две категории.
В едната да бъдат "нещата, от които се нуждаем", а във втората "нещата, без които можем". От там насетне, е далеч по-лесно човек правилно да позиционира мечтите си, така че те да се сбъдват. Защото, както си е казано "Поискай и ще ти се даде", а за да ти се даде, то ти наистина трябва да се нуждаеш, от това което искаш.

 Слава, пари, богатство, са все неща, които привидно ни привличат, но... дали точно те са нещата, от които наистина се нуждаем.
 Незабележимият човек мечтае за слава. А защо му е тя, ако не да тушира комплекса му за малоценност? Не е ли по-добре, да поиска конкретно умение, знание и съответен опит, които да го правят наистина различим на фона на околните. А всичко това е далеч по-достижимо от едно абстрактно понятие като слава. Защото човек може да се прочуе и в криминалните хроники, а това определено няма да е един от приятните аспекти, в който може да се реализира желанието.
 Мързеливият човек мечтае за богатство, което да му позволи да си остане такъв.
А дали ще е богат или беден, то мързела не прави разлика, спохожда всички предраположени към него, досущ като грипа дебнещ слаб имунитет.

 Една от стъпките za да започнат а се сбъдват мечтите ни, е да бъдем готови за момента на реализирането им. Да вярваме в тях и да правим нужното, с което да подпомогнем раждането им. С вяра, с търпение, с воля, та дори и на  инат да побутваме себе си по пътя към осъществяването им. Защото всяка една мечта без горната подкрепа си остава несбъдващ се блян, който ни прави меланхолични и оставя в дълбока депресия, разочаровани от себе си, търсейки причините извън нас самите, където сами сме ги посяли.

 Готови ли сте да сбъднете мечтите си?
 Имате ли силата да ги изживеете?

 Или просто мечтаете, за да се откъснете за миг от скучното си и сиво ежедневие?

 Това са въпроси, на които всеки един Мечтател трябва да си отговори сам.
 Защото няма мечта, която да не може да се сбъдне.
 Има единствено неправилно избран момент за реализацията й.

 Така че, искайте според това, което сте способни да понесете.
 Искайте това, от което наистина имате нужда.
 Искайте, да бъдете себе си.

 Такъв, какъвто ви правят мечтите.
 ПП Всички мои мечти се сбъдват. Да, не винаги във вида, в който съм си мислел, че ще се сбъднат, но за моя орис и късмет - всички. Така че, внимавайте какво точно си пожелавате и ако нещо след време не ви хареса, то се сърдете изцяло на себе си!

2 коментара:

  1. Напомни ми за най-краткото определение за пропилян живот, което съм срещал: "Ще е добре да го направя. Трябва да го направя! Ех, ако го бях направил..."

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Или, както съм го срещал на друго място "Животът е това, което ти се случва, докато кроиш планове, за това, което искаш да ти се случи". :)

      Изтриване

Вашият коментар