вторник, 17 март 2009 г.

Ислямизация

Темата не е от днес и от вчера, тема кървава и злободневна от няколко века
Започва с кървавото помохамеданчване на християнското население по нашите земи, изправено пред избора брадва или поклон пред Аллах.
Никой не знае колко точно са изкланите българи от него време, колко селища са изпепелени и колко съдби са зачернени.

Да, ние се извинихме официално като държава на българските турци за насилствената смяна на имената им по време на възродителният процес.
А ще ни се извини ли Турция за кланетата, чрез които е насилствено наложила смяна на верска принадлежност и имена над християнското българско население ?
Едва ли, за разлика от нас Турция следва националният си интерес, а той определено не включва признаване на геноцид над други народи.
Така, както и политиката на ДПС не включва прозрачност относно финансирането й от тайните служби на съседна нам държава и получени "дарения" от радикални ислямски секти проповядващи верска нетолерантност и нетърпимост към иноверците.

От една страна ние се стремим да сме верски и етнически толерантни, позволявайки на мястото на църкви да се градят джамии, а от друга ... да се правим на слепи и невиждащи заради същата тази евроинтеграция, когато под носа ни навлизат емисари на Ал Каида и други терористични организации, чрез религиозна пропаганда в земите населени с български граждани изповядващи исляма.

Против исляма не мога да кажа нищо лошо - той е също толкова миролюбив колкото юдаизма и християнстовото - та все пак коренът им е един и същ - Старият Завет. Кой как ще му казва на Бог, та има ли някакво значение ?
Бог е един, независимо от имената , с които се обръщаме към него - Яхве, Бог или Аллах.

Хората са различни, и покрай различията си могат да бъдат добри или зли едни към други, независимо от религията , която считат за изконна.
Просто си мисля, че е безсмислено да се делим на християни , юдей и мюсулмани, след като всички сме граждани на една и съща република и сме еднакво равни пред законите й. Време е, тези закони да се прилагат еднакво за всички, а не според това, кой за кого ще гласува.

Има ли нарушение на основният ни закон, води ли се пропаганда на верска основа, целящи създаването на верска и етническа нетърпимост в страната ни, то е редно инициаторите им да си бъдат разследвани, съдени и при доказване на вината им да си понесат съответното наказание.
А не да си играем на верски толерантна държава, до момента в който радикалните ислямски секти не започнат терористична дейност у нас, насочена срещу цивилното население.
Тогава вече ще е много късно за каквото и да е било.

Сега все още има време това да се предотврати, но това време от ден на ден става все по-малко и по малко,

3 коментара:

  1. Времето наистина е малко.Някак останахме настрана, от нещата, които се случиха не само в света, но и например в съседна Македония.От се правят опити за навлизане на тези секти, но истината е,че тук нямат почва. Въпреки бедността на населението в тези краища. Заслугата не е на ДПС, а на добрите ни "комшийски" отношения с хората с различна религия. Опитите за намеса отвън трябва да се режат от корен. Опасявам се обаче, че ако ДПС остане в опозиция в следващият парламент ще се опита да активира процесите на ислямизация. Не,че и сега не го прави.Крайно време е някой да има смелостта и да постави тази партия извън закона.

    ОтговорИзтриване
  2. Имам усещането, че целият "скандал" около случаят в Сатовча и Рибново, е просто предварително планиран пропаганден ход от страна на ДПС за втвърдяване на електората и за гарантиране на място в бъдещият парламент.
    Така, както влязоха в него създавайки "Атака"

    ОтговорИзтриване
  3. Не е само усещане. Така е.Двете партии се нуждаят една от друга за да съществуват. Доколкото излязоха и някои неща, май и финансирането им идва от едно и също място.Какво ли още ще излезе, ако някой се разрови повече?

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар