сряда, 22 декември 2010 г.

Булевард "Брюксел" кошмарът ни към Европа!

 Ето, до какво доведе качествената зимна поддръжка на булевард "Брюксел" тази сутрин.
 Както всяка една сутрин, на път за моята работа си минавам по... Европейският ни булевард, чиято реконструкция създаде невиждани задръствания в посока Аерогара от Август до началото на Декември.
 Всички ние, толерантно ги изтърпяхме в името на един нов, съвременен и далеч по-безопасен от предишният път, който поне малко да ни отсрами пред идващите от белите страни. 
  Ремонта си свърши, лентата му бе зрелищно прерязана с дежурните фойерверки и пищно отразен в медиите.
 Ако случайно си дадете труда да пуснете в Гугъл за търсене фразата "Бойко откри" за по малко от 20 секунди ще видите над 200'000 резултата, което ще си рече, че именно българин е най-великият откривател на света.
 За мое голямо съжаление, този бележит откривател тази сутрин нямаше късмета да пътува по така зрелищно откритият от него булевард, чийто ремонт заемаше водещите новини няколко месеца подред.
 За разлика от това, на пътя бяха простосмъртните, повярвали на гръмките фрази, че този път ще е различен и разликата му със старият ще се усети най-вече през зимата, когато той ще е почти невъзможно да се обледи и катастрофите по него ще са далеч по-малко.
  Е, именно Невъзможното се оказа напълно възможно, типично за нашите условия.  Въпреки интервютата давани по радиото, как Столична Община се е погрижила тази сутрин за пътя и той е само... леко влажен, без никакъв лед по него.

 Явно, това върху което са се подхлъзвали шофьорите излизащи по чудо живи от колите си, не е било лед, а следизборната хлъзгавина на ГЕРБ?

 На кого да вярва човек, започваш да се питаш? На това, с което те лъжат от новините или на това, в което ти самият участваш и си свидетел?

 Днес сутринта,  на мястото на събитието аз само за 200 метра преброих над 50 ударени коли.
 За по-малко от половин час станаха повече катастрофи от колкото за 5 години назад!
 В същото това време по новините вървеше сводка за масовата катастрофа по булеварда, според която ударените коли са не повече от 20.
 Кому бе нужна тази лъжа? На тези, които по някакво чудо оцеляха или на тези, които скоро пак ще трябва да гласуват на идните избори?  Кому са нужни лъжите по медиите се питам?
 По някакво чудо, дали от голяма дистанция или от натрупаният от мен като шофьор зимен опит на пътя успях да спра, дори и с поднасяне, без да се ударя в тези пред мене. По още по-голямо чудо, никой не се вряза отзад в колата ми, късмет който нямаха повечето на пътя.
 И... отърсвайки се от високото ниво на адреналин, с което ме дариха некадърните ни управници, реших да заснема една малка част от видяното.
 Защото знам, че лъжите по медиите няма да закъснеят.
 И нека, поне тези които са били свидетели да не си мълчат.
 За да се знае, какво реално се случва.
 В противен случай ще продължаваме да живеем в един свят изтъкан от лъжи и несбъднати обещания!

12 коментара:

  1. Абе прав си, ама в конкретния случай са виновни "великите" ни шофьори, които в мъгла, лед, сняг под 100 не слизат, че е срамно да се кара с по-малко.
    Снощи ми се наложи да карам в мъглата, на няколко места беше толкова гъста, че не можех да карам с повече от 30, за щастие и другите шофьори караха така. Ако обаче се беше намерил някой "мъж" да настъпи как си требе, щяхме ние да сме в подобна ситуация.
    Имах късмет, че нямаше "мъже" наоколо.
    На "Брюксел" е достатъчно да е имало един "майстор" да мине за по-напряко през багажника на предната кола и покрай него са изгорели сума невинни хора.

    ОтговорИзтриване
  2. ПП
    Исках да напиша "...И "великите" ни шофьори"

    ОтговорИзтриване
  3. Пътят си бе чист лед, на лед няма "съобразена" скорост - пострадаха всички, дори и тези карали с 40. В същото това време, в което шофьорите излизайки в потрес от колите си се пързаляха върху асфалта, чудейки се как да запазят равновесие, в същото това време вървеше и едно налудничаво интервю с кметицата на общината, в която тя се кълнеше как минала в 8,20 оттам и пътят бил идеален, без никакъв лед по него?!!
    На това, как да коментира човек?

    За данъци сме налице, за винетки сме налице, всичко съвестно си даваме на тази държава за да имаме безопасни пътища по които да се движим, а насреща ни безпределна наглост и лицемерие!

    Такова чудо на булеварда за повече от десет години не съм виждал - от единият му до другият му край масови верижни катастрофи. За по-малко от 5 минути станаха повече на брой от колкото за последните 5 години. И това изцяло по вина на носещите отговорност за поддръжката на пътя, отказали да го опесачат въпреки задължителните изисквания това да се прави при нощни температури под 1'С

    ОтговорИзтриване
  4. Ясно
    Някой трябвало да сипе сол, ама по-лесно било да дава интервю.

    ОтговорИзтриване
  5. Виждаш ли! Сам казваш „няма съобразена скорост“. Значи е била несъобразена :))) Ех, ако знаех името на автора на тази „несъобразена скорост“. Игнаций Лойлоа при него патки пасе... Както и да е. Важното е, че си отървал и ламарините, щото някои казват, че не били важни. Не са, ама като имаш пред вид цените им бая са важни... Още повече, Мирослав Найденов не обикаля по автосервизите :(
    Дааа, целият ни живот през последните двайсетина години е чист късмет поради несъобразени действия.

    ОтговорИзтриване
  6. Такова чудо като днес бях виждал само в холивудските филми.
    Най-много ме издразни факта, как ни обясняваха общинарите от новините, че пътят бил сух и читав, а шофьорите - идиоти.

    А бе, взе да си поспада адреналина, но случката ще си я припомням всяка зима.

    ОтговорИзтриване
  7. На крива ракета космоса й пречи. Разбира се,че Бойко е виновен. Сигурен съм,че този синковец е виновен и за застудяването и за глобалното затопляне едновременно.

    ОтговорИзтриване
  8. Като не можете да карате, хващайте автобуса. И без това всеки в София стана шофьорче, човек не може да диша от коли. Хич не ми е жал, хахаха

    ОтговорИзтриване
  9. prav si batze za vsichko deto si go napisal - vajnoto e da papkat prichki a naroda neka se trepe
    no ne e samo bezotgovornost da ti kaja ami i nekompetenstnost goliama i nekadurnost shtoto da napravish neshto kachestveno triabva ne samo jelanie ami i znania ama horata deto znaiat otdavna izbegaha shtoto ne sa budali

    ОтговорИзтриване
  10. На "бързащите за работа" супер шофьори, все някой друг им е виновен... не било опесъчено и не хвърлили сол,луга... Алооо , събудете се, няма кой да МИСЛИ вместо вас!!!! Ако не знаете че при мъгла няма видимост си е ваш проблем, какво, сигурно КАТ или общината трябваше да ви сложи знак за ограничение - мъгла... или не знаете че има ли мост - има течение... и ако на Цариградко е било вода - то на моста е лед ! Просто е, разлика от 5-6 градуса! Образовайте се малко и спрете да вините някой друг, сами сте си виновни ! Шофьор съм от 17 години и съм се наслушал на разяснения от вашия тип! Сега поразсъждавайте малко и до другия път!

    ОтговорИзтриване
  11. Мен са ме изпреварвали с бясна скорост в мъгла, в която нищо не се вижда на 30 метра.

    ОтговорИзтриване
  12. Е то, точно подобно дивашко шофиране бе основната причина да започне верижната катастрофа. И на филм не съм виждал така, голямо изтръпване си бе.

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар