понеделник, 4 януари 2010 г.

Да живее Европейският Съюз!

Едва ли някога съм предполагал, че ще завиждам на китайците?
Едва ли, но една новина за небивала наглост, ме накара да го сторя.

Осъден престъпник, който в Китай би получил максималното строго наказание, бидейки помилван под натиска на футболен клуб, днес иска официално извинение от страната ни, за извършено от него престъпление.

Не се чудете за кой иде реч - отворете новините и ще се сетите!

Това ли са ценностите на Европейският Съюз, към който с небивал възторг се присъединихме? Това ли е моралната норма, която трябва да следваме и да завещаем на поколенията след нас, се питам?

Да ти дойде чужденец в страната, да ти пребие и почти да убие човек, а наместо да получи справедлива присъда, която да излежи, наместо това, ние киртаците на Европа го предадохме на страната му, където той бе публично помилван и под натиска на останалите футболни хулигани придоби статусът на национален герой!

Е, как да не им завиждам тогава на китайците, показващи по един безапелационен начин, че законите им важат еднакво строго за всички, та дори и за граждани на ЕС, екзекутирайки трафиканти на наркотик?!

Кое е по-добре, да живееш в една 'демократична', 'европейска' страна в която законът е врата в полето или да живееш в тоталитарна страна, в която законът е над всички?

Да, няма да се учудя, ако страната ни се извини публично на един престъпник.
Няма да се учудя, ако примерът му бъде последван от десетки други, видяли че у нас никой не защитава населението от престъпленията.
А и защо ли да се чудя, когато отдавна страната ни се е превърнала в подлогата на един съюз, създаден с единствената цел да облагодетелства силните и да подстиска слабите?

Аз не вярвам в добродетелите на този съюз, защото за мен те не съществуват.
Не вярвам и в бъдещето му, защото там където правдата не тържествува, господства злото.
Зло, което тепърва мнозина от нас ще понесат на плещите си, приемайки безропотно поредната безумна резолюция, ограничаваща гражданските им права в името на полицейщината и диктата над личната свобода.

Свободата е мъртва, справедливоста е погребана - да живее Европейският Съюз!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар