сряда, 6 януари 2010 г.

Доброто Ченге, лошото Ченге

От изборите насам , една и съща пиеска се разиграва в медиите от "новото" ни правителство - тази за доброто и за лошото ченге.
В ролята на лошите ченгета са министрите, които все пари не дават или ги дават със закъснение, вдигат или не вдигат акциза, говорят едни неща, а после се отмятат от думите си, а в ролята на доброто ченге е ченгето на народа - Бат Бойко Спасителя.
С осанка на Супермен, тропващ винаги навреме с юмрук по масата и отсичайки по соломоновски в полза роду.
Кой точно е родът му, така и още не се разбра, но взирайки се в обслужените корпоративни интереси, не е трудно да прозре човек, че не народът с гласа си, а нещо друго от света на сенките го е докарало на власт.
Но трябва ли да ни учудва този свят от сенчести фигури зад власта, след като повече от 20 години нацията ни оскотява в зоната на здрача?
Приела ненормалното за естествено и нечовешкото за логично?
Интереса клати феса - поговорка от отомански времена, преповтаряща истинноста си и в наши дни.
И именно в противопоставянето на обществените интереси, в настройването на едни прислойки от обществото срещу други е силата на настоящите ни управници.
Прозрели за ползата от римската максима "Разделяй и владей" от ден на ден те ни разделят все по-успешно, за да няма кой да им се противопостави.
Колко шумни скандала избухнаха до момента?
Колко пищни зрелища бяха дадени на народа?

А да има едно едничко дело приключено?
Един престъпник в затвора?

Гарван, гарвану око не вади и мафията достигнала до върховете на държавата ни, го доказва всекидневно. Дърпаща конците на марионетките си, конци видни за целият цивилизован свят, но не и за народът разединен помежду си в жаждата си за зрелища.

О свещенна простота, твои са земите български!

3 коментара:

  1. Аз като разправям, че от 1947г в България има ЕДНА партия, а това, което се представя за партии са само групи по интереси, не вярват :))
    То май,не е смешно :(

    ОтговорИзтриване
  2. Една е партията, различни са само лицата й пред нас. Камуфлаж.

    ОтговорИзтриване
  3. Много сте прави.Приятни почивки.:)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар