четвъртък, 16 септември 2010 г.

Събарянето на блок 20 в Ямбол - ясен знак или отстъпление?!

Започна извеждането на последните ромски семейства от печално известния блок 20 в Ямбол, В района има засилено полицейско присъствие и жандармерия. - с това започват в момента всички новини.
 Надали има незапознат със сагата на бл.20 в Ямбол (ако има - пуснете си само името му в търсачките! ), с така нареченият и провален от самите тях - опит за евроинтеграция на Циганите у нас, започнат още по бай Тошовото време, с абсурдният почин да се предоставят безплатно жилища на тези, които са във вреда на обществото, като по този начин се поощрява паразитирането им на наш гръб.

Интересно ми е, как ще реагира жандармерията днес? Дали,  безкомпромисно както френската жандармерия по време на размириците в арабските гета в Париж или като страхливи кокошкари, обслужващи политическите цели на управляващите за пореден път.
Не трябва, не е редно да има какъвто и да е било компромис в тази насока. Точно днес е момента по един знаков начин да се покаже на всички цигани у нас, че след като живеят в тази държава, те са Длъжни да спазват и законите й! Още повече, че те самите унищожиха напълно до основи, това за което мнозина български семейства са чакали с поколения наред - дом осигурен им от държавата, като на крайно нуждаещи се.
  Ще видите ли подобна гледка в блок населен от българи или от друга етническа общност у нас?
 Едва ли!?!!
  Това е възможно да се случи единствено при циганите, защото самият им манталитет на поведение изцяло копира този на паразитите унищожаващи приемника си.
 И сега е момента, към тези паразити да се приложат всички законово определени мерки, за да спрат да тровят всичко около себе си с присъствието си! Не може в една държава да има два закона - един за българите и един за циганите в нея!

2 коментара:

  1. Това е една от най-смислените статии,на които изобщо съм попадал в интернет.Болшинството от останалите,засягащи тая болезнена тема или представляват инфантилно-феминистки и лигаво-филантропски извращения,апелиращи за някаква безпределна толерантност,или пък изобилстват от патриотарска демагогия,в която истинските, ценните неща се размиват от лумпенско-хулигански лозунги.Аз лично прочетох Вашата статия с удоволствие.Виктор Кордон http://kordon.blog.bg/ http://bglog.net/blog/kordon/site/posts/

    ОтговорИзтриване
  2. Привет и добре дошъл тук ! :)

    Проблемът с циганите у нас не е от вчера и е напълно изкуствено създаден от българските политици, чрез умишленото им предоставяне на повече права, от колкото им се полагат в една нормална демократична държава.
    На нас, бе вменено чувството за вина, че видиш ли, щом видим циганин по пътя си трябва да му отстъпваме във всичко, за да не ни изкарат от Европа расисти и ксенофоби!?!!
    А как постъпват те там, с техните си цигани?
    Сякаш, някой им се церемони, когато там се нарушава закона? Нима една френска или немска фирма за електро-разпределение или водоснабдяване няма да си събере с полиция и съдия вземанията, ако някой не й плати, а ще го чака с години, за да гарантира електорат на нечия партия??!
    Възможно ли е това, което се случва вече 20 години у нас, да се случи в която и да е друга страна по света? Едва ли!
    Просто е време българите да се отърват от криворазбраното си чувство за толерантност и да започнат да изискват безкомпромисно прилагане на закона, към всички граждани на тази страна, без разлика от етническа и верска принадлежност!

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар