понеделник, 6 септември 2010 г.

Има и такива дни

 Има си дни, на които им се вика куцузлийски, демек, всичко си върви, ама си върви със задника напред!
 Отивам си на работа (идиотите работят най-вече по време на официални празници) и какво да видя - дошъл клиент чак от Варна да си взима стоката. Колега мой ненагледен му казал преди празниците, че точно днес, по случай празника сабахлянка всичко ще му е Мара втасала, та да дойде още в 8.30 и да си я вземе. Да, да - ама не! Едно на ръка, че по празник няма кой да му я даде и второ по-важното е, че камионът със стоката му дойде от Будапеща по обяд.
 Седя си аз и се почесвам умно, а бе, как аджеба ще обещаваш нещо, което от самото начало си е ясно, че няма как да стане? Лъжат, лъжат и окото им не мигва бре?!! И хем лъжат, ама и хем са си обрали чукалата тия де са излъгали клиента с думите - Имаме дежурен колега, той ще ви оправи!
 И как да ги оправя, като ни ми е по работа, ни по задължение да издавам пратки на клиенти?
 Имах случай тая година, колега решил да влезе в положение на клиента, издал му пратката, а той с неплатени задължения към фирмата. На другият ден - Аста ла виста бейби, демек ти работеше за нас до вчера, а от днес си свободен! Уволниха го, та стой та гледай!
 И сега, същият номер си ми го прилагат на мене. Сърцераздирателни истории ми разказват, ръце ми кършат, ама и аз, като един кютюк съм се запънал - Кой си ви е пратил, който си ви е обещал, той лично да дойде и да си ви даде стоката! Не е моя работа, няма да я свърша!
 По една проста причина - така, както другите не са седнали да ми вършат моята работа във фирмата, така не е моя работа да върша и аз тяхната. Още повече, когато са я подкарали с двете си леви ръце, та им трябва някой, който да им обере пешкира за финала.
 Лош, много лош бях днес, но... има си дни в които ако не си лош към другите си много лош към себе си.
 Писнало ми е от мърлячи, не знам вече и аз колко.
 И чакам само да си дойде утрешният ден, че да си го насмета очи в очи, миличкият ми колега, де осра пейзажа и реши, че аз ще му замитам след него.

5 коментара:

  1. Амчи, то ако не те прецака приятел или колега кой?!
    Някой, дето не ти виждал очите ли?!
    Не си толкова млад за да не знаеш добрата стара игра „Прееби другарче!“

    ОтговорИзтриване
  2. Е ти си го познаваш най-добре, но може и да го кара отвътре да обещава. Имах един началник, той така. Обещаваше наред, дори когато знаеше, че няма да стане, беше най-убедителен. Вече не е начални, но още обещава:)

    ОтговорИзтриване
  3. Мен най-много си ме дразни дивотията, някой да дава обещания, при положение, че много добре си знае, че няма как да се изпълнят.
    Това си му обясних и на клиента днес, да придобие представа, че кучето не е заровено в моя двор и си смърди от друго място.
    Аз знам как да си ги лекувам подобни тарикати, но това не ми пречи да им се ядосвам на наглото поведение.
    Просто си го чака едно Показно - добавен е в черният списък. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Познато :) Навремето и аз се бях завъртял в тази област. Иди обяснявай на клиента, че няма как да си получи пратката, преди самолетът да се е приземил, да бъде обработена от митницата, да бъде изтеглена в склада, нищо, че някой му е обещал звезди от небето :)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудното е, че успях да му обясня в какво точно е проблема, въвеждайки го с фразата - А сега, се обади на този, който те е изпратил и му тегли една майна и от мен! :)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар