четвъртък, 16 септември 2010 г.

Еквилибриум

 Как мислите, дали е възможно да съществува филм, който да съчетае в себе си най-доброто като идея от "451 градуса по Фаренхайт" и "Матрицата" ?
 Да, оказа се, че наистина има такъв и това определено е "Еквилибриум".
Представете си един свят, в който ако чувстваш си престъпник, ако покажеш емоция нарушаваш закона. Ако четеш книга, гледаш картина или просто се любуваш на изгрева, то подлежиш на незабавно унищожение от пазителите на мира. Мир, който го е нямало и в най-черните ни представи за бъдещето пред нас.
 До къде може да стигне едно общество, в жертвите които то си налага?
 Каква диктатура може да приеме то, за да се чувства защитено от мечтите си?
Може ли да се унищожи човешкото в нас, това което ни кара да се събуждаме за живот всеки един ден или то ще надделее над суровите ограничения на разума?!
Всичките тези отговори, може би ще откриете, ако гледате "Еквилибриум" - един невероятен филм, оставящ дълготраен спомен след себе си и най-важното, каращ ни да се замислим над себе си и над това, което ни кара да се чувстваме живи и истински!

2 коментара:

  1. Човешкото трябва да бъде подчинено на сърцето и на разума.Не бива да се изхожда само от физиологичните потребности и те да са вожещи

    ОтговорИзтриване
  2. Представи си за миг един свят, в който емоцията е престъпление. Престъпление е да обичаш, да се радваш, да усещаш. И всичкото това в името на един по-мирен свят без войни породени от завист, гняв и омраза. Защото, няма как да изрежеш половината от себе си, без да засегнеш и другата си половина, които заедно те правят човек :)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар