четвъртък, 23 септември 2010 г.

Барселона - първи впечатления

 Казват, че първото впечатление за даден град или... човек е най-важното.
Е, както се бях зарекъл, пристигнах в Барселона. Вярно е, че за един град е некоректно да се дава оценка на няколко часа впечатления от него, но аз не се славя с особена коректност в това отношение, та ето за това и моите впечатления
 Барселона е шумен град, бързащ, суетящ се, бърборещ. Особено женската част от него. Ако сте мислели, че жена ви говори много - елате в Барселона. Тук жените говорят повече, но с една приятна разлика в недостатъка - нищо не им се разбира. Бърборани. Съберат ли се две - седянка, съберат ли се три - манифестация.
 Дори и забързан, по улиците им се чувстваш спокоен, образцов ред на движение, през 50 метра фигура на градски полицай и навсякъде около тебе щъкат скутери и велосипедисти.
 Красива жена на колело, това бе гледка, която почти бях забравил!
 Не се отчайвайте, ако ви се види всичко прекалено европейски и това ви кара да се чувствате подтиснати - на главната им улица Ла Рамбла си има баш цигани, които досущ както на морските ни курорти ти предлагат всевъзможни измишльотини и джунджурийки на цената на совалката Атлантис.
 Аз лично нямах шанса да изпитам и грам носталгия по изстрадалата ми родина.
От всички улички на старият град уцелих единствената в ремонт, на която пневматичният чук те буди още в осем сутринта, а арабските и индийски магазинчета от долу не затварят преди един след полунощ.
 Та именно и тази присъща нам сутрешна врява ме накара да стана толкова рано и да ви опиша първите си свежи впечатления.
 Следващите няма да бъдат навярно толкова ясни, защото ще бъдат притъпени от красотата на града, който тепърва ще разглеждам.
 :)

3 коментара:

  1. има една звезда в БНТ , която като теб извежда във фокус котарака си..........снобизъм ли е,или примитивизъм ...толкова ли е трудно да снимаш себе си , да ни изнасилваш със лика си собствен ....какво е виновно котето , че да отнася благопожелания .....ако имаш толкова много за казванье - направи го от първо лице .
    блогърът е человек комуникативний , за теб обаче важи една мисъл на Клинт Истууд:
    "мненията са като задниците - всички ги имат но не всички ги показват" (е,отнася се и за мен)
    ти обаче си особена порода простак - от онези,забавните - синтезираш някакъв интерес.
    защото има и друга порода - безличните,
    невидимите,прозрачните простаци,
    слава богу не си от тях - конграчулейшън за новия ти блог

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като мръднах с колеги до Мадрид (бяхме за двайсетина дни на гроздобер в Испания. Чрез Бюрото по труда у нас!!!), градът ми се видя доста подобен на София (само по-чист, с по-добри, макар и не чак, улици и т.н., естествено). Обаче беше сякаш доста пуст в сравнение с нашата столица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами, за престоят ми тук, за видяното, за преживяното - сега няма как да го опиша. Трябва да си поулегнат малко впечатленията, сега е просто някакъв пъстър карнавален калейдоскоп.о
    До тук имам над 2000 снимки и около десет клипа.
    Идването ми съвпадна с празника на града и с една невероятна тридневна фиеста по улиците му.
    Просто ... обстановката е трудно описуема, ако си в нея.
    Но... към края на седмицата ще направя и това :)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар