сряда, 13 октомври 2010 г.

Колко сме лоши българите, а циганите?!

 От няколко седмици насам небивала по размах истерия е обзела медиите на тема надигаща се ксенофобска вълна срещу циганската "общност" у нас.
 Колко сме лоши българите, за това, че не позволяваме на циганите да се интегрират сред нас!
 Само че, никой не иска да си даде сметка, че така провежданата интеграция си е всъщност една циганизация на държавата ни.
 Наместо да приучим едно малцинство към спазването на законите и нормите на поведение у нас, ние трябва от едната криворазбрана толерантност да оправдаваме всичките му своеволия?
 Да плащаме неплатените им сметки, прикривани под графата "загуби" на енергийните дружества и комуналните услуги.
 Да даваме всеки месец от заплатите си една немалка сума на държавата, която наместо да отиде за осигуряването на достойните ни старини като пенсия или за здравето на нас и нашите деца, да се дава на същото това малцинство създало професията трайно безработен.
 "Общество", за което всички ние сме гаджали (нечисти) защото имаме глупостта да им даваме всичко без да искаме нищо в ответ.
 Отнасящо се към нас с презрение, подкрепяно в расизма си от политиците ни, щедро опрощаващи прегрешенията му преди избори в името на това, да се докопат до трохите от продължаващото повече от 20 години разграбване на националните ни богатства.

 Да, всички ние сме расисти!
Расисти, защото не искаме в нашата държава да има два закона - един срещу българите и един в защита на циганите.
 Да, ние сме и ксенофоби!
Ксенофоби, защото си даваме ясната сметка, че срещу народа ни се провежда политика на системен геноцид, политика срещу която ако не се възправим сега, за в бъдеще няма да има живи сред нас, които да го направят.

 Ние просто сме българи, живещи в собствената си държава с история хилядолетна. История помнеща много народи, но никога такъв гнет на управниците й срещу собственото й население, в името на чужди интереси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар