вторник, 19 октомври 2010 г.

Индиана Танов по следите на изчезналото злато

   Ако бяхме в САЩ, още днес щеше да има поне една достойна публикация за Пулицър, разследваща как благородни метали за близо 16 милионa лева се изпариха по един мистичен начин, от хранилището на митница към Аерогара София.
  Ако имахме талантливи журналисти, които наместо предварително да съгласуват удобните въпроси, както прави в момента Миролюба Бенатова с Вальо Танов, може би щяхме да узнаем, как така близо 340 кг злато се изпари във въздуха от уж надежното хранилище за задържане на ценни пратки.
  Може би и някой щеше да зададе въпроса,  как може такова количество злато, да се съхранява при подобен небезопасен начин.
 Възможно би било и друг да попита, какво се случва с едно дело, когато задържаните веществени доказателства по него изчезнат.
  Уви, живеем в България.
И ще трябва отново да приемем удобните новини, които услужливите новинари ще ни поднесат довечера.

 Като най-благородно се надяваме, че така изчезналото злато, е всъщност взето за допълнително материално стимулиране на митничарите, които с 340 лева заплата ще трябва да бранят интереса на държавата ни и респективно нашият.

3 коментара:

  1. За кое става дума?Какво трябва да направя!Само кажи, щото оплетох конците от различни задачки.Не зна в кой момент кое искаш.Иначе-веднага.

    ОтговорИзтриване
  2. На първо време да съберем пари за един металотърсач в помощ на Агенция Митници, 340 кила злато все трябва да ги засече някак си, колкото и слабичък да е.

    Очакваме акция "Иманярите" :)

    ОтговорИзтриване
  3. И е интересно да се разбере, защо помещението не е отговаряло по стандарт на Приложение № 3 към чл. 5, ал. 3, чл. 9, т. 1 (Изм. – ДВ, бр. 68 от 2004 г.) където ясно е посочена Категоризацията на трезорните помещения, за суми и ценности над 20 000 000 лв. за колкото се предполага, че е имало там преди обира. Не са изпълнени изискванията за съхранение, което навежда на мисълта, че всичко е внимателно и предварително планирано още от вкарването на задържаните стоки там?!
    Кому е било удобно това?

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар