четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Въпрос за няколко милиона обречени души.

 Еничарите на българското образование - една статия, която си заслужава да се прочете.
И не само тя, ако човек иска да си даде сметка, на какви събития всъщност е свидетел в наши дни. Интересна е за прочит и биографията на Симеон Дянков, по-скоро в часта й за ролята му в съсипването на грузинската академия на науките и последиците за Грузия от това. Интересно е, защото те кара да се замислиш, кой наистина докара правителството на ГЕРБ на власт и с каква точно цел!
 Няма смисъл да се будалкаме взаимно, че то е дошло с честни парламентарни избори, защото отдавна мислещите хора в тая страна знаят, че те никога не са били нито честни, нито на някой от нас се е предоставяло каквото й да е право на избор.
 Ако трябва да сме честни докрай, ще трябва да си признаем и че липсата на избор е изцяло по наша вина, чрез отказа ни да отстояваме гражданските си права, в очакване на държавата да ги защитава наместо нас.
 Това няма как да се получи!
 Във всяка една страна, в която мнозинството е предоставяло неограничена власт в ръцете на малцинството се е стигало до тирания и диктатура, подобни на които се наблюдават сега, тук.
 Някой ще рече, че живеем в свободни, демократични времена.
А аз бих го запитал просто, в коя държава всъщност живее?
Лошо е, когато човек започне да се опитва сам да мисли и да търси своята Истина, наместо да приема истините за масова употреба, подавани ни така услужливо от тираните, чрез послушните им медии.
 И няма как, да не започне да си задава въпроси, виждайки несъответствието между думи и дела, сред които и неизменно е този  - Кой има изгода нещата да се случват по този начин?
 Обикновено, отговора на този въпрос идва с леко закъснение във времето, поради опитите да бъдем напълно дезинформирани чрез силата на масмедиите, но... все пак си идва.
 Идва си и с помощта на умението да четеш между редовете и да свързваш отделните новини, с нишката на интереса, провокирал случването им.

За да се стигне в крайна сметка до най-важният отговор, на най-важният въпрос - Кому е нужно погубването на българската нация и дух и какво мога да направя аз, това да не се случи?


1 коментар:

  1. Статията ми хареса, но някои от коментарите искренно ме развеселиха...
    Кой докара това правителство на власт. Ако се вярва на експертите - медиите. Тогава да видим чии са медиите :)

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар